Lucruri simple din izolare- 2

Ieri, de Sfintele Paști, a fost cald si frumos la Craiova, vreo 27°C cred. Stau la etajul zece și orientarea balcoanelor este spre sud.

27°C + Sud => plajă ca pe Copacabana.

Am stat două ore la soare, sub protectie 50 UV. Și a fost bine. De când cu covidul, e liniște în cartier și aerul un pic mai curat. Lucrul a fost sesizat de păsări care cântă zi de zi mai dihai decât în lunca Jiului. Cu ochii închiși, am identificat sunete de vrăbii, guguștiuci, grauri și la un moment dat, parcă am auzit și o privighetoare.

Între două atingeri narcisiste efectuate cu crema solară, admir orizontul. Vă pot descrie și vouă panorama de 180 de grade (străpunsă pe alocuri în mod inevitabil de siluetele blocurilor turn) ce o pot vedea privind de la vest la est: dealurile Filiașului, dealul Bucovăț (unde se țin etape de VTM) , dealul Podarilor sprijinit parcă pe acoperișul stadionului Ion Oblemenco, o felie din cimitirul Sineasca (ca să nu uităm că suntem muritori) și la final țuguiul de la acoperișul Prefecturii (ca să nu uităm că suntem homo politicus).

Lucruri simple…